Taborni dnevnik – 2. dan (3. 8. 2021)

Z glasbo smo se prebudili v čudovito jutro brez dežja. Takoj zjutraj smo z jutranjo telovadbo poskrbeli, da smo se zares zbudili. Ali tudi vi poznate tisto Lavrencijo, ki nas pogosto prisili v delanje počepov?

Dopoldne smo zavihali rokave in pomagali postavljati oviratlon. Bili smo polni pričakovanj za popoldne, ko bomo oviratlon lahko tudi prizkusili. Po opravljenem delu smo se odločili tudi za tekmo frizbija, najpogumnejši pa so si pred kosilom privoščili tudi skok v hladno Savo Bohinjko.

Po kosilu smo imeli počitek, nekateri so kartali, nekateri počivali, spet tretji pa pomivali posodo od kosila. Počitek je (pre)hitro minil in čas je bil za najtežje pričakovano aktivnost dne: oviratlon. Po oviratlonu pa smo, vsi blatni obvezno še enkrat skočili v reko.

Popoldne smo imeli tudi tečaj samoobrambe, ki ga je izvedel mojster borilnih veščin. Naučili smo se osnov samoobrambe in tudi nekaj udarcev, ki pa jih na taboru seveda ne bomo potrebovali.  Na tečaju pa nismo uživali le udeleženci, ampak tudi naši animatorji. Ura in pol se je ekspresno hitro iztekla. Mišice so nas na koncu že pošteno pekle.

Za večerjo smo imeli pohane šnite in jabolčno čežano.

Dan se je zaključil z večerno orientacijo.

Po tem napornem dnevu smo bili povsem izčrpani.

 

Fotografinja: Nina Pugelj