Taborni dnevnik – 5. dan (6. 8. 2021)

Po zajtrku so nas najprej čakala dolga pogajanja glede bivaka, na katerih udeleženci niso imeli nobene besede. “V dobri veri, da se pogajamo za krajši pohod smo vodstvu obljubili mnogo dobrih del. Vera nam ni pomagala,” je poročal eden izmed udeležencev. Sklenili smo kompromis in šli na krajši pohod na Bled.

Ali poznate izraz gristi kolena? Mi ga. Hrib, v katerega smo se zagnali je imel takšen naklon, da ta izraz

najbolje opiše situacijo. Lahko vam izdamo skrivnost izza zakulisja, tudi nekateri animatorji so zvečer potožili, da jih od strmega vzpona bolijo noge.

 

Na vrhu male Osojnice in na vrhu Ojstrice smo si vzeli čas za nekaj fotografij. Zopet smo si privoščili tudi nekaj časa za plavanje v toplem Blejskem jezeru. Pa kaj če smo malce zamudili na kosilo in s tem razjezili kuharico? Pomembno je, da smo lahko plavali in se sončili.

Po kosilu smo si vzeli čas za počitek in za pripravo na nepozaben večerni program, predstavitev naših talentov.

Na našo veliko željo je zopet prišel judo mojster. Prva delavnica pustila lačne novega judo znanja, zato smo ga prosili, da nas na taboru obišče še enkrat. Dekleta so dobila dovoljenje, da se izživljajo nad trebušnimi mišicami fantovske populacije. Blaž jutri pomiva posodo, saj je očitno najmanj vzdržljivostno pripravljen prebivalec tabora.

 

Navdihujoč nastop plesalk in plesalcev, cirkusantov, čarodejev, mojstrov pantomime, Akro joge ter pevcev z originalnimi besedili. Celoten večer sta povezovala vrhunska voditelja, ki sta z duhovitimi komentarji pospremila nastope. Ker je trenutno popularno, da se v Olimpijske igre vključuje nove športne discipline, so se naši olimpijci pomerili tudi v košarki z dojenčki in klicanju jelenov na daljavo. Vrhunec večera je bil vlak, ki nas je z DJ Blažem popeljal v Tacen, zaključili pa smo ga s plesom na soncu. Pa kaj potem, če je bil sončni zahod že nekaj ur pred tem.

Zagotovo ne zavidamo žiriji, da so morali med vsemi temi odličnimi nastopi izbrati samo enega zmagovalca. Ali lahko po slikah iz spodnje galerije uganete, kdo je bil zmagovalec talentov Bohinjska Bela 2021?

 

Fotografinji: Nina in Špela Pugelj