O taboru

Člani Društva prejemnikov zlatega priznanja MEPI bomo od 8. do 14. avgusta 2022 že petnajsto leto zapored organizirali poletni pustolovski tabor. Pod sloganom “Hotel modro nebo” mladostnikom ponujamo možnost, da na drugačen način preživijo poletne dni, se spoznajo z veščinami, ki jim bodo koristile v nadaljnjem življenju, se naučijo sobivanja z vrstniki in se pod vodstvom izkušenih inštruktorjev varno zabavajo. S taborom želimo tudi promovirati športno udejstvovanje med mladimi in jih zbližati z naravo.

Projekt se bo odvijal na tabornem prostoru v Završnici. Tabor bo trajal sedem dni, v tem času pa bomo za udeležence pripravili številne zanimive dejavnosti, kot so lokostelstvo, orientacija, samoobramba, prepoznavanje rastlin, nabiranje zelišč, pridobili bomo tudi veščine preživetja v naravi. Naš cilj je, da mladi spoznajo nove aktivnosti, pridobijo nove veščine, ki jim bodo prišle prav v vsakdanjem življenju. Hkrati se naučijo dela v skupini in spletejo številna nova prijateljstva

Najpomembnejše informacije:
Termin taborjenja: 8. – 14. 8. 2022
Komu je namenjen? Mladim med 12 in 18. letom starosti (letnik rojstva med 2004 in 2010)
Lokacija: Završnica
Cena: 180 €
PRIJAVE SO ŽE ZAKLJUČENE. Pridružiš se nam lahko naslednje leto.

Prihod na tabor je predviden v ponedeljek, 8. avgusta od 10. ure dalje, s taborom bomo zaključili v nedeljo, 14. avgusta ob 12. uri. Prevoz na tabor ni organiziran in ga morate urediti sami. Tekom tabora bo poskrbljeno za 24-urno varstvo. Udeleženci tabora bodo poleg polnega penziona imeli dnevno na voljo dve malici, sadje in osvežilne napitke. Nameščeni bodo v šotorih v skupinah po 3 ali 4 osebe, skupine bodo oblikovane glede na želje, starost in spol udeležencev. Šotore bomo priskrbeli organizatorji.

Glede opreme, ki jo udeleženci potrebujejo na taboru, vas bomo obvestili na sestanku za starše. Ob prijavi svojega otroka dovoljujete uporabo osebnih podatkov za potrebe organizatorja. Organizator se obveže, da bo osebne podatke obdeloval v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih ne bo posredoval tretjim osebam. Dovoljujete tudi uporabo slikovnega in video gradiva posnetega na taboru (objava na lastni internetni strani) v okviru svojih dejavnosti. Če je oseba mlajša od 18 let, mora biti prijava poslana s strani staršev oz. zakonitega zastopnika.

Ko izpolnite prijavni obrazec, vam bomo posredovali informacije o plačilu kotizacije (180 €), ki jo morate poravnati v 14 dneh, da je vaša prijava potrjena. V primeru odjave do vključno 3.7. vam vrnemo celotno plačano kotizacijo, do vključno 17.7. pa polovico (90 €) kotizacije. Za odpoved po navedenem datumu vam polovico kotizacije (90 €) lahko vrnemo zgolj zaradi tehtnega razloga. Kot tehten razlog velja hujši izredni dogodek, ki po družbenih merilih huje prizadene udeleženčevo/-kino zdrastveno, psihično ali socioekonomsko stanje.

Posebej opozarjamo, da je pustolovski tabor namenjen preživljanju časa v naravi, tako  uporabe telefonov, tabličnih računalnikov in podobne opreme ne podpiramo. V primeru, da se udeleženci ne držijo naših pravil in ne sodelujejo pri aktivnostih, si pridržujemo pravico, da udeleženca predhodno pošljemo domov. Prav tako za poškodovano ali izgubljeno lastnino ne odgovarjamo.

 

Na dodatna vprašanja o taboru vam bomo z veseljem odgovorili. Kontaktirate lahko organizatorja taobra Blaža Žerjava Jereba (Društvo GAHA Slovenija) preko e-pošte blaz.zerjav@gaha.si ali na telefonsksko številko 051 307 475.

*V primeru slabih vremenskih razmer, se program lahko prilagodi. Na voljo bomo imeli tudi pokrit prireditveni šotor, kjer lahko izvedemo mnoge aktivnosti ne glede na vremenske razmere. Pridržujemo si pravico do spremembe programa zaradi vremena ali drugih dejavnikov.

Nekaj utrinkov s preteklih taborov si lahko ogledaš v spodnjem videu.