DNEVNIK: 6. dan – 3. avgust 2017

Po konkretni jutranji telovadbi, kjer smo imeli atletsko abecedo ter igro zaupanja, smo začeli z zanimivimi delavnicami: izdelovanje dream-catcher-ja (lovilca sanj), kurjenje ognja z lokom ter izdelovanje frač in vrvi iz naravnih materialov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za kosilo nam je tokrat kuharica pripravila zrezke v gobovi omaki z rižem in paradižnikovo solato. Sledil je prosti čas, kjer so nekateri igrali nogomet, drugi so počivali, tretji kaj ustvarjali ali pisali v Knjižice lepih misli in četrti se hladili v potoku, ki teče okoli tabora, Nemiljščici.

 

 

 

 

 

 

 

Potem smo se lotili pospravljanje tabora ter pripravi na MEPI tabor ima talent! Dva odlična voditelja sta povezovala točke nastopajočih. Pri prvi in drugi točki je bilo petje ob spremljavi kitare, pri drugih dveh točkah nam je zastajal dih pri karateju in borilnih veščinah za samoobrambo, sprostila nas je pesem v ruščini o materi in hčerki, za katero je sledila še otroška pesem v perzijščini, nato smo šteli podaje žog z nogo in sklece nastopajočih. Zadnja točka je bil pa bans v katerem smo se našli vsi in je opisoval potek dogodkov skozi cel teden tabora pri katerem smo sodelovali vsi. Žirija je imela težko nalogo določiti najboljšo točko in na našo srečo je zmagala zadnja točka z bansom, kar je posledično pomenilo, da vsi dobimo nagrado – sladoled!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zvečer je sledila iniciacija z naslovom Pot teme. Po degustaciji ogabnih koktajlov, prehodu čez potok in gozd v katerem je strašilo – duhovi ter nora gozdarja,  je vsak dobil svojo zmagovalno verižico z gumjasim medvedkom za posladkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto in besedilo: Ariana Godicelj