DNEVNIK: 5. dan – 9. avgust 2018

Da smo se zjutraj lažje zbudili, se je dan začel s pestro igro Rugby frizbija (ameriški nogomet pri katerem je namesto žoge frizbi). Dopoldne sta se odvijali delavnici prve pomoči in orientacije ter zabavna preizkušnja, kako se rešiti iz Escape rooma (lopa, kjer smo bili zaklenjeni in imeli po prostoru skrite namige, uganke, vprašanja in dejavnosti, da smo se uspeli rešiti).

 

 

 

 

 

 

 

Po odličnem pasulju za kosilo smo izdelovali raznorazne pletene zapestnice, fračo, uglašeno Panovo piščal in šivali vreče iz filca.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nato je sledila Golažijada! Za večerjo so po skupinah kuhali vsak svoj golaž, katere je potem ocenila naša taborska kuharska komisija. Zmagovalci so dobili zasluženo sladico.

 

 

 

 

 

 

 

Glavni dogodek dneva pa so bili Talenti. Vsi so se dali v skupinice in sestavili točko, s katero smo potem nastopili pred vsemi in žirijo. Gledali smo pantomimo, glasbene točke in točko z improligaškimi igrami. V eni izmed točk, ki so jo sestavili, smo morali sodelovati tudi animatorji, pri kateri so nam postavljali nemogoča vprašanja, da so nas lahko polivali z vodo, tudi zaprisego so nam zastavili in nam tako vrnili za inicijacijo, ki so jo doživeli prvi večer na tabornem prostoru v Mačkovcu.

 

 

 

 

 

 

 

Najboljše ocenjena točka, pri kateri smo lahko sodelovali tudi ostali, je bila Fortnight točka, kjer so fantje pokazali svoje sabljaške veščine. Večer smo zaključili z bansom Gremo lovit merjasca!

 

Foto in besedilo: Ariana Godicelj