Taborni dnevnik – 1. dan (2. 8. 2021)

Končno se je začelo! 14. MEPI tabor se glasi Plesati na soncu.

Ob 9. uri smo se zbrali na železniški postaji v Ljubljani, od koder smo se z vlakom odpravili do Bohinjske Bele. Od železniške postaje do tabornega prostora smo pot nadaljevali peš. Celo pot je deževalo, a to ni pregnalo naše dobre volje.

Takoj po prihodu v tabor smo se z igro pantomime razdelili po skupinah, nato pa smo se igrali spoznavne igre, da smo lažje dočakali kosilo.

Po kosilu se nas je vreme končno usmililo, nehalo je deževati. Pohiteli smo s postavljanjem šotora, preden bi nas lahko ujela naslednja ploha. Po kratki zmedi z manjkajočimi palicami in klini smo uspešno postavili šotore, ki bodo v naslednjem tednu naš dom. Uredili smo še ognjišče, umivalnico ter luknjo za ostanke hrane.

Ko je bilo naporno delo opravljeno smo nadaljevali s spoznavnimi igrami. Narisali smo portrete ostalih članov skupine in naših animatorjev ter odkrili, da je med nami precej risarskih talentov.

Brez nabiranja drv na taboru žal ne gre. Kljub celodnevnemu dežju se temu tudi letos nismo izognili. Večerjo smo si skuhali na ognju. Prvič v zgodovini tabora so bile na jedilniku tortilje. Bile so slastne.

Večerni program je bil kratek. Vsaka skupina je dobila svojega “domačega ljubljenčka.” Dali smo jim izvirna imena, do konca tabora pa bomo lepo poskrbeli zanje in jih s sabo nosili na vse aktivnosti. Prepričani smo, da bodo Božidar, Pablo in Metod uživali z nami do konca tabora.

 

Fotografinja: Nina Pugelj