Taborni dnevnik – 4. dan (5. 8. 2021)

Zopet deževno jutro. Sedaj smo jih že navajeni, kljub temu pa vsakič znova upamo, da nas bo čim prej presenetilo sonce. Vsaka stvar pa je za nekaj dobra. Tisti, ki smo bolj lene sorte smo se razveselili novice, da zaradi slabega vremena odpade bivak. Tako smo se izognili pohodu na Talež.

Namesto bivaka smo imeli dve delavnici: brušenje miz in priprava miz za barvanje ter delavnica izdelovanja vozlov. Ker smo imeli dovolj časa smo izdelali še različne zapestnice.

Po kosilu smo prekršili osnovno pravilo tabora: pozabiti telefone in računalnike v torbah in na taboru uživati brez njih. Takoj po kosilu smo si vsi v taboru vzeli čas za ogled košarkarske tekme na Olimpijskih igrah.

Popoldanski program je bil sestavljen iz kopanja, sončenja, nabiranja drv ter igre z vprašanji. Vprašanja so bila skrita po celem taboru, tako da smo bili na koncu igre razgibani in zopet sestradani. Zvečer smo zato lahko pojedli za kar 10 kilogramov testa za pice.

Zvečer nas je čakal še kviz poln težkih vprašanj. Preverili smo svoje znanje na področjih Slovenci na Olimpijskih igrah, biologije, geografije in zgodovine. Večer je hitro minil in še en prijeten dan na MEPI taboru se je zaključil.

Fotografinji: Nina in Špela Pugelj