Taborni dnevnik – 6. dan (7. 8. 2021)

Še eno jutro, še eno prezgodnje vstajanje za utrujene mišice. Po nekoliko neobičajni jutranji telovadbi ter baje premalo obilnem zajtrku smo si privoščili nekaj kriminala. Celoten tabor se je namreč za kako uro in pol prelevil v veliko mesto, kjer cveti trgovina z mamili, ki jih zaslužka željni dilerji brez slabe vesti prodajajo adolescentnim uporabnikom. Šlo je celo tako daleč, da se je mesto razdelilo v dva rivalska klana. Vsak klan je imel svojo sicer pošteno, a zlahka podkupljivo policijo, ki je lovila člane nasprotnega klana. No, saj ni bilo tako kritično. V resnici je bilo vse skupaj zgolj še ena domiselna igrica ene naših animatork, kjer smo udeleženci v zameno za pravilno izrečeno skrivno kodo trgovali s koščki vrvic. Vsekakor pa smo se ob ob igranju zabavali tako udeleženci, kot mentorji.

Po dopoldanski malici smo izkoristili nekaj časa za barvanje miz in igranje frizbija. Še naš taborni športni trener nas je pohvalil, da smo se v tem tednu naučili kar precej o tej igri in da se bomo kljub vsemu mogoče nekoč naučili, kako predvideti smer leta frizbija.

Sledilo je kosilo z destrukturirani čufti, ki pa zato niso bili nič manj okusni. Po kosilu so se začele krožne delavnice lokostrelstva, barvanja miz, pisanja knjigic ter zipline-a. Udeleženci smo preizkusili svoje sposobnosti ciljanja na tarčo s težkimi loki, kar se je spremenilo v pravo tekmovanje. Na zipline-u smo se lahko med, za nekatere vrtoglavem, spustu čez reko tudi ohladili v mrzli vodi.

Po delavnicah so se nekateri že vrgli v pisanje knjižic, drugi pa so bili zatopljeni v načrtovanje kuhanja zadnje večerje, kar je postala že kar tradicija tega tabora. Udeleženci se namreč pomerimo na pravem malem kuharskem tekmovanju, kjer moramo na žerjavici pripraviti večerjo za sladokusce. Nepopustljiva žirija se ob poskušanju naših kuharskih mojstrovin nemalo namuči ob izbiri najboljše izmed dobrot. Tudi letos so imeli ocenjevalci podobne težave, saj so tudi sami priznali, da je zmagovalce in drugo uvrščene ločilo le dejstvo, da so zmagovalci imeli popoln krompir, drugi pa pač ne.

Po pogostitvi so nas mentorji presenetili še z bananami s čokolado, ki smo jih spekli v žerjavici. Ker je bil to naš zadnji večer v taboru, so nam pustili tudi nekoliko dlje bedeti in smo skupaj izvedli improviziran disko. Naplesali in napeli smo se, ob tem pa nam je bilo kar žal, da se naš skupni teden v taboru počasi izteka.

 

 

Fotografinja: Nina Pugelj