Za starše

Pogosto zastavljena vprašanja staršev

Kdo bo v času tabora skrbel za mojega otroka?
Za otroka bodo skrbeli mladinski voditelji iz Društva GAHA Slovenija, ki imajo mnogo izkušenj z delom z mladimi, ves čas pa bo prisoten tudi koordinator Javnega zavoda Mladi zmaji. Poimenski seznam ekipe najdete tukaj.

Kaj mora imeti otrok s seboj na taboru?
Vsa potrebna oprema bo navedena na seznamu, ki ga boste prejeli na sestanku za starše.

Kako je poskrbljeno za prehrano?
Za prehrano skrbijo izurjena ekipa kuharskih prostovoljcev. Na dan so predvideni trije obroki: zajtrk, kosilo/malica za na pot in večerja; popoldne je še lahka malica (sveže sadje). Otrokom je ves čas na voljo pijača (čaj ali voda). Pri načrtovanju prehrane upoštevamo smernice zdravega prehranjevanja. V kolikor ste na prijavnici navedli posebne prehranske zahteve (zaradi zdravstvenih, verskih ali drugih razlogov), bomo to upoštevali.

Nekatere izmed aktivnosti se mi zdijo nevarne in skrbi me, da se bo moj otrok poškodoval.
Vse aktivnosti izvajajo animatorji oz. drugi usposobljeni člani osebja, ki imajo veliko izkušenj z varnim izvajanjem teh dejavnosti. Vseeno se je potrebno zavedati, da zaradi narave obstaja možnost poškodb, zato je na taboru je prisotno osebje, usposobljeno za nudenje prve pomoči. Otrok, ki zaradi strahu ne bodo želeli sodelovati pri določeni aktivnosti, ne bomo silili k sodelovanju. Poiskali jim bomo ustrezno nadomestno aktivnost.

Kako lahko v času tabora kontaktiram izvajalce in/ali svojega otroka?
Ob začetku tabora bomo tukaj objavili telefonsko številko, na katero boste lahko v času tabora poklicali.